Lazányi Mariann

Lazányi Mariann vagyok, de szólíthatsz Majának.
Számítógépes tanfolyamokkal segítek a kisgyerekes anyukáknak, hogy több eséllyel vághassanak neki GYES, GYED után az álláskeresésnek.
2004-ben végeztem az ELTE-n informatika-matematika tanárként. Az egyetem utolsó két évében angol nyelvű informatika óraadó voltam egy kéttannyelvű magániskolában. A diploma megszerzése után tanítottam középiskolákban, illetve tartottam céges haladó Excel képzést is.

Már az egyetemen megcsapott a távoktatás szele, egyik tanárommal, Turcsányiné dr. Szabó Mártával volt szerencsém olyan projekteken együtt dolgozni, mint a Kihívás versenyek általános iskolásoknak, digitális tananyagok kifejlesztése, tesztelése, stb. Már akkor úgy gondoltam, hogy az internet óriási lehetőségeket tartogat azok számára, akiknek a személyesen való tanulás nagy akadályokba ütközik, illetve könnyebbé teszi azt, hogy a tanulók a saját tempójukban, a saját tanulási stílusuknak megfelelően sajátíthassák el ugyanazt a tananyagot.

Négy kisgyermek anyukájaként most még jobban érzem, mekkora szükség van az interneten elérhető tanulásra, hiszen a saját bőrömön tapasztalom, hogy hiába szeretném képezni magam a GYES alatt is, ha egyszerűen logisztikailag nem megoldható a tanfolyamokra való bejárás. Az internet segítségével azonban még így is tanulhatok, ráadásul az esetek nagy részében akkor, amikor nekem megfelel, tehát időzíthetem akkorra, amikor például a gyerek alszik, vagy oviban, iskolában vannak.

Ezért határoztam el, hogy szeretném biztosítani más kismamáknak is, hogy tanulhassanak az otthon töltött évek alatt is a számítógépről, annak kezeléséről, hogy mire visszamennek dolgozni, ne legyen elavult a tudásuk, a számítógépes világ ugyanis rengeteget tud változni akár csak két-három év alatt is.